Gratis verzending vanaf €50 binnen NL

Rozenkwarts

De werking en betekenis van Rozenkwarts

Rozenkwarts of roze kwarts wordt ook wel de meester van de liefde genoemd. Het brengt oneindige vrede en liefde met zich mee. Dit kristal word meestal gebruikt voor het hart en het hart chakra. Deze prachtige steen probeert u de ware kracht en essentie van liefde in dit leven te leren. Liefde zoals wij deze kennen op aarde is maar een miniem aspect van de liefde die deze steen bij zich draagt.

Deze steen zorgt voor innerlijke genezing, het zuivert en opent je hart chakra op alle niveaus. Vooral effectief als iemand problemen heeft met eigenliefde. Het werkt kalmerend en geruststellend en helpt ook bij het verwerken van pijnlijke trauma’s. Als u liefde wilt aantrekken in uw leven is rozenkwarts een zeer geschikte keus. De aantrekkingskracht van deze steen kan soms zo sterk zijn dat dit uitgebalanceerd kan worden met Amethist.

In bestaande relaties zal rozenkwarts u helpen met het vormen van een sterkere band. Dit door middel van harmonie en vertrouwen. Ook staat dit kristal bekend voor het omvormen van negatieve energie naar liefdevolle energie. Bij hevige verandering in uw leven kan roze kwarts u helpen om deze verandering te accepteren.

Emotioneel gezien is deze steen het beste geschikt voor genezing. Soms brengt het onderdrukte gevoelens naar boven, deze zullen eerst verwerkt moeten worden voor u zich verder kunt ontwikkelen. De zachte en liefdevolle energie die roze kwarts uitstraalt zal u hierbij assisteren.

Als u nooit liefde heeft durven te ontvangen zal deze steen uw hart chakra hiervoor openen. Bij onbeantwoorde liefde geeft deze steen u de troost die u nodig heeft om dit verdriet te verwerken. Het heft het zelfvertrouwen omhoog, en geeft u een sterker gevoel van eigenwaarde.

Rozenkwarts leert u hoe u van uzelf kunt houden, want het is onmogelijk om liefde te geven aan iemand die zichzelf niet lief heeft. Deze steen moedigt u aan om uzelf met al uw kwalen en problemen te vergeven, en te accepteren dat u bent wie u bent. Dat u hier ook trots op mag zijn.

Genezing met rozenkwarts

Rozenkwarts versterkt uw fysieke hart, de bloedsomloop en het verwijdert onzuiverheden uit uw lichaamsvloeistof. Als u de steen op uw thymus plaatst helpt de energie u bij borst en longkwalen. Het zuivert en geneest de nieren en bijnieren, en het helpt als u problemen ervaart met duizeligheid.

Voor vrouwen kan roze kwarts u assisteren met uw vruchtbaarheid. De steen verzacht pijn van brandwonden en blaren. Werkt heel goed voor mensen die de ziekte van Parkinson of Alzheimer hebben. Ook voor mensen met dementie is deze steen een aanrader.

De beste positie voor rozenkwarts

Roze kwarts is vooral effectief rondom uw hart, u kunt het ook goed gebruiken tijdens uw slaap. Plaats het daarvoor onder uw kussen. Bij borst of longproblemen kunt u een stuk roze kwarts op de thymus leggen. Of mocht u de steen willen gebruiken in relationele sfeer, leg het dan in de relatiehoek van uw woning. Probeer rozenkwarts niet direct in de zon te leggen voor een lange tijd, lange blootstelling aan de directe zon kan de intensiteit van de kleur doen vervagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *